A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Kérdés az Európai Bizottsághoz azbeszt-ügyben

2015. november 23. - ford_fairlane

Kérdés az Európai Bizottsághoz azbeszt-ügyben

Két magyar EP képviselő október végén írásbeli kérdést intézett a Bizottsághoz, amiben azt kérdezik, hogy a Bizottság "elegendőnek tartja-e az azbeszt káros hatásainak felszámolására tett Európai Uniós erőfeszítéseket?".

A kérdés teljes szövegét  a linkelt oldalon olvashatják (magyarul). A Bizottság válasza szintén ezen az oldalon fog megjelenni, a kérdés dátumától számított hat héten belül (az eljárási szabályok szerint).

Annyit hozzáfűznék a dologhoz, hogy a Bizottság jelenleg vizsgál felül számos munkavédelmi irányelvet, köztük az azbeszttel kapcsolatosakat is. Az EP szakbizottsága többször is kezdeményezte egy az azbesztmentes munkahelyekkel kapcsolatos projekt indítását, de kellő támogatás híján eddig soha nem jutott a Parlament és a Tanács által támogatott projektek közé.

Ami biztos, hogy politikai és kellő társadalmi nyomás nélkül nem sok minden történik, Magyarországon pedig mégannyira sem, ahol évtizedekre visszamenően kellene felelősséget megállapítani azbeszt-ügyekben, amikor még gyakorlatilag minden érintett munkahely állami volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr648101796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása