A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Megint ausztrál kutatók villantanak

2017. március 17. - ford_fairlane

Megint ausztrál kutatók villantanak (cikk angolul)

Az ausztrál Herald Sun-ban a héten megjelent cikk szerint ausztrál rákkutatók meglepő eredményre jutottak egy kutatás folyamán. 

Az új gyógyszer úgy működik, hogy célzottan a daganatos sejtekre tapadva "kicsiny kemoterápiás tölteteket" bocsájt ki magából, ami célzottan a daganatos sejtbe jut és a hagyományos kezeléstől eltérően nem öli meg az egészséges sejteket.

A szert eredetileg agydaganatra fejlesztették ki, de miután kiderült, hogy az ilyen daganatok rákos molekulái találhatók a mellhártya-daganatokban is, kipróbálták egereken. A kísérletek meglepő eredményt hoztak: a daganat a kezelésre jól reagált és csökkenni kezdett, amikor azonban a kezelés abbamaradt újra nőni kezdett.

A csapatot vezető orvos szerint nem kell túlértékelni az eredményt, mert "Egerekben sok kutató meg tudja gyógyítani a rákot, de érdekes az eredmény, mivel a mesothelioma tipikusan nem reagált egyéb kezelésekre."

A humán kísérletek még az év folyamán elkezdődnek.

Érdekességképpen megemlítem, hogy a kutatás az Olivia Newton-John Rákközpontban folyik. A névegyezés nem véletlen: a híres énekes-színész alapította az intézményt, miután 1992-ben kigyógyult a mellrákból.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr2912344869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása