A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Precíziós gyógyszerrel is kezelhetik a mesotheliómát

2016. október 24. - ford_fairlane

Precíziós gyógyszerrel is kezelhetik a mesotheliómát (cikk angolul)

Bizonyos genetikai mutációkat megcélzó kezelések javíthatnak a kései stádiumú mesotheliómás betegek továbbélési esélyein. Az amerikai Utah állam Intermountain Precision Genomics kutatói hogy a tumorhoz kapcsolódó génmutációkat a célzott gyógyszerekkel kezelve, lelassítja, vagy megállítja a kései stádiumú rák terjedését. A kutatók ezt precíziós gyógyszernek hívják. Ez egy olyan gyógyítási modell, ahol a beteg kezelését a saját genetikai felépítéséhez igazítják.

A 2010-2015 közötti kísérletekben 72 beteg vett részt és a precíziós módszerrel kezelt betegek továbbélése közel duplája volt a szabványos kemoterápiával kezelteknél. A pontos számok sajnos nem olyan bíztatóak, mert az adatok alapján 12 hét helyett 22,9 hét volt a továbbélés mutatója.

Ezt a bejegyzés inkább az orvosok figyelmébe ajánlom, ha egyáltalán ismerik ezt a blogot.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr3711833911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása