A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Zöld tea és vörösbor összetevőkkel a mesothelioma ellen

2016. május 27. - ford_fairlane

Zöld tea és vörösbor összetevőkkel a mesothelioma ellen (cikk angolul)

Az ismétlés a tudás anyja, legalábbis ami a vonatkozó cikk témáját illeti. Legalábbis én már számtalanszor olvastam a vörösbor, a zöld tea és egyéb élelmiszerek (kurkuma, bizonyos bogyós gyümölcsök és egyes leveles zöldségek) antioxidáns hatásáról, amit többször kapcsolatba hoztak a rákos megbetegedések megelőzésével, illetve gyógyításával.

Az aktuális angol nyelvű cikk arról számol be, hogy a Római Egyetem tudósai több mint 150, a polifenolok rákellenes hatásáról szóló tanulmányt értékelt. Arra jutottak, hogy a vörösborban található reveratrol, kurkumin, a zöld teában található EGCG és a kék bogyókban és leveles zöldségekben található guercetin erősíti az immunrendszert és így javíthatja a mesotheliomás betegek állapotát*.

A cikk részletezi a hatóanyagok működését és azok orvosi alkalmazási módját, mely szerint leghatékonyabb ezeket a hatóanyagokat közvetlenül a tumoron alkalmazni.

* a hatóanyagok neveit közvetlenül az angol cikkből vettem át, előfordulhat, hogy magyarul más nevük van.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr258752974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barcsak 2016.07.03. 15:11:36

Kedves Blogíró! Jól vagy, rendben vagy? Örülünk, ha újra hallunk Rólad vagy a híreidről! Szép, egészséges nyarat!

ford_fairlane 2016.07.05. 15:58:55

@barcsak: Kedves Bárcsak! Köszönöm az érdeklődést jól vagyok, egyúttal elnézést a hosszabb hallgatásért. Szép nyarat kívánok neked és a többi olvasónak is. Hamarosan új bejegyzéssel jelentkezem.
süti beállítások módosítása