A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesothelioma korai diagnózisa leheletből

2016. szeptember 30. - ford_fairlane

Mesothelioma korai diagnózisa leheletből (cikk angolul)

A belgiumi Ghent egyetemének orvoskutatói a héten jelentették meg kutatási eredményeiket a mesothelioma újfajta diagnózisáról. Az eredmények áttörést jelenthetnek a mesothelioma korai felismerésében. Az eljárásban a leheletből lehet viszonylag nagy pontossággal a betegséget.

A kísérletben 65 ember leheletét vizsgálták meg, ebből 23 mesotheliómás beteg volt, 22 korábbi azbeszt munkás tünetek nélkül, 21 egészséges egyén ismert azbeszt-expozíció nélkül.

A szonda 87%-os bizonyossággal működött.

A mesothelioma korai felismerése kulcsfontosságú a mielőbbi, hatékony kezelés miatt, ami javíthatja a betegek kilátásait. Ahogy az új diagnosztikai módszerek egyre megbízhatóbbá válnak, csökkenhet a szükség a komplikáltabb és drágább diagnosztikai eljárások iránt, mint pl. a biopszia és a feltáró műtétek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr7711754097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása