A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Trump és az azbeszt

2016. november 08. - ford_fairlane

Trump és az azbeszt (cikk angolul)

Ez nem éppen egy politikai blog, de a ma esedékes amerikai elnökválasztás margójára szeretném publikálni ezt a bejegyzést. Donald Trump számos alkalommal és területen bebizonyította, hogy valójában mekkora seggfej, de a közelmúltban egy olyan cikkre bukkantam, amit mindenképpen meg szeretnék osztani, mert itt éppen az azbeszttel kapcsolatban nem hazudtolta meg magát.

Röviden csak annyi, hogy az elnök-aspiráns szerint az amerikai azbeszt-ellenes mozgalom nem más mint a maffia által létrehozott összeesküvés. Egy 1997-es könyvében (kizárt, hogy ez a majom meg tudna írni egy könyvet) azt fejtegeti, hogy az azbeszt-ellenes mozgalmat azért indította el a maffia, mert üzletileg igencsak érdekelt volt az azbesztmentesítésben.

Még korábban, 1983-ban beperelték Trump-ot, mert a Trump Tower építésénél számos lengyel munkást védőfelszerelés nélkül dolgoztattak azbeszttel. Trump tagadta a vádakat, de 16 évvel később mégis peren kívüli egyezségre jutott a felperesekkel.

A cikk szerint a 90-es években az azbeszttel kapcsolatos törvényeket simán hülyeségnek titulálta, mondván, hogy annak alkalmazása 100%-ban biztonságos.

A csúcsot viszont akkor állította be, amikor a 9/11-es terrortámadásokat követően 2012-ben azt írta egy tweet-jében, hogy ha a tornyokból nem "cserélték volna fel az azbesztet valami szeméttel, akkor a tornyok megmenekültek volna az összeomlástól."

Nincs több hozzáfűzni valóm. Aki szeretné olvassa el a cikket.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr9111943879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása