A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Felhívás - Mesomark teszten való részvétel

2016. július 11. - ford_fairlane

Egy felhívást teszek közzé ebben a posztban, amit az oldal egyik követője továbbított nekem. Úgy gondolom, hasznos lehet a betegeknek, így aki tudja továbbítsa érintett ismerőseinek. Íme a felhívás:

„Mesomark Teszt:

Kedves Érdeklődők! Megérkezett Magyarországra az a teszt, amelyet jelenleg az USA-ban használnak a Mesothelioma előrehaladásának mérésére; MESOMARK a neve, itt olvasható bővebb információ angolul: http://www.asbestos.com/mesothelioma/blood-test.php.

Egy, a tumor által termelt anyag szintjét méri a vérben, tehát egy vérvétel kell hozzá. Az anyag ingyen az érdeklődők rendelkezésére áll, a vérvételt és a labor munkáját kell megfizetni. (Amit nem kell megfizetni, az tehát maga a tesztanyag. Ezt már megvettük.) Kb. 40 mérésre elegendő. Úgy praktikus felhasználnia a labornak, hogy egyszerre minél több ember mérését elvégzik. Néhányan várjuk, hogy összegyűljünk annyian, hogy érdemes legyen megkezdeni.

Kérem, hogy akit érdekel, jelentkezzen a tesztrejelentkezes@gmail.com címen: adjon meg egy e-mailes elérhetőséget, és egy olyan azonosítót, amit majd a laborban el tud mondani (TAJ szám vagy név, vagy amit akar); ha telefonszámot is ad, biztosabban elérjük, de nem kötelező.

Én (e szöveg közzétevője) magánszemély vagyok (az anyagot egyéni okból szereztem be, és mivel csak nagyobb kiszerelésben volt kapható, ezért szeretném minél többeknek hasznossá tenni), de ezúton ígérem, hogy a jelentkezők kilétét a laboron kívül senkivel sem osztom meg. Amint összejön a megfelelő számú ember, de legkésőbb augusztus 20-án, befejezem a jelentkezők gyűjtését, mindenkit értesítek a teendőkről (hol a labor, és hogyan kaphatunk eredményt), és többé nem lépek kapcsolatba a jelentkezőkkel (kivéve, ha valaki kéri).

Tudnotok kell hozzá, hogy a dolog inkább alkalmas már diagnosztizált betegségek állapotának figyelésére (csökken vagy nő-e a szint), mint első tesztelésre. Nem éri el azt a pontosságot sem, amit általában a tumor-markerek. De jelenleg nem áll rendelkezésre ennél jobb erre a betegségre.

A vérvétel és a teszt elvégzése után a Labor megküldi a leletet, és én megírom majd (még a tesztelés előtt), hogy ha valaki orvossal is kiértékeltetné, akkor kihez érdemes fordulni.

Az eszközt nem az OEP-en keresztül, és nem is bármilyen szervezeten keresztül szereztük be.

Az egyetlen hozzá fűződő érdek az, hogy ha már annyi macera után itt van és ennyi, akkor valakinek legyen hasznos. Jelentkezéseteket várva: - a tesztszervező (én is anonim szeretnék maradni, személyes érintettség miatt).”

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr68880142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása