A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Kedvező reakciót vált ki az új gyógyszerkombináció

2016. április 11. - ford_fairlane

Kedvező reakciót vált ki az új gyógyszerkombináció (cikk angolul)

Minden alkalommal, amikor jó hírt kapok a mesothelioma kezelésével kapcsolatban, először abban reménykedem, hogy az igazi áttörésről fogok olvasni, és eljött a megváltás a betegségben szenvedőknek. A cikkek azonban eddig nem erről szóltak-szólnak, hanem kisebb léptékű eredményekről, amik valószínűleg csak idővel kerülnek el a betegekhez. Ezért is van bennem minden alkalommal a kétség, hogy hasznos-e ezekről a hírekről beszámolnom, hiszen mindegyik csak a remény ígérete, és félek, hogy csak áltatom vele az olvasókat.

Végül, ahogy eddig mindig, most is úgy döntöttem, hogy beszámolok a kisebb sikerekről is, hiszen nem lehet tudni melyik fog javítani akár egy magyar beteg állapotán, ne adj' isten felkeltem vele egy szakorvos, vagy kutató figyelmét.

Az alábbi hírt ma kaptam és arról számol be, amiről pár hónapja francia kutatók is jelentettek: hogy Avastint (bevacizumab) adva a szabványos pemetrexed-cisplatin alapú kemoterápiához, javulnak a betegek kilátásai. A francia kutatók 2008 és 2014 között 448 betegen elemezték a hagyományos és az Avastinnal dúsított kezelést és arra jutottak, hogy az Avastinnal is kezelt betegek túlélési ideje átlagosan 2,7 hónappal hosszabb volt.

Kínai kutatók most azt állítják, hogy még jobb eredményeket értek el, mint francia kollégáik. Ők is Avastint adtak a hagyományos kemoterápia mellé, de ők a kezelést követően adtak még egy 6 alkalomból álló pemetrexed fenntartási terápiát (PMT: pemetrexed maintenance therapy). A PMT kezelést követően 14 hónapnyi perióduson át nem nőtt a tumor. Ezt nagyon ígéretesnek tartják a kutatók, és arra a következtetésre jutottak, hogy az eljárás leválthatja az eddigi szabványos kezelést.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr148588238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barcsak 2016.04.11. 22:36:24

Kedves Fairlane! Köszönjük a sok hírt - ne hagyd abba! Igen, pici lépések, és sokuk nem elérhető, vagy éppen elérhető, és mégsem hatott valakinél. De nekem pl. sok erőt, reményt, összeszedettség-érzést ad, ha látom, hogy újra és újra beszámolsz valamiről. Jó tudni azt a tényt, hogy itt is, ott is foglalkoznak a dologgal. Még nem vagyunk a magyar azbeszttragédia csúcsán :-( - még sokaknak szükségük lesz ezekre a kutatásokra. És már most sokaknak szüksége van ezekre a hírekre.
Köszönjük szépen!

ford_fairlane 2016.04.12. 09:32:59

@barcsak: Köszönöm a biztatást! Eszem ágában sincs abbahagyni :)
süti beállítások módosítása