A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Az azbeszt nem csak évtizedekkel korábbról okoz mesotheliómát

2016. április 07. - ford_fairlane

Az azbeszt nem csak évtizedekkel korábbról okoz mesotheliómát (cikk angolul)

A Journal of Occupational Health című nemzetközi munkaegészségügyi magazin közelmúltban megjelent cikke szerint az azbeszttel való érintettséget követően bármikor kialakulhat a halálos mesothelióma. Ez hatással lehet számos beteg kompenzációjának megítélésben szerte a világon.

Eddig ugyanis a mesotheliomás munkaügyi perekben az érintett foglalkoztatók védői arra hivatkoztak, hogy a mesothelioma csak évtizedekkel az azbeszttel való érintettséget követően alakulhat ki, így sok esetben nem ítélték meg a felperes számára a kompenzációt.

A cikkben idézett Collegium Ramazzini szakértői csoport fenntartja, hogy bármilyen, bármikor történt azbeszttel való érintettséget követően kialakulhat mesothelioma.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr618577904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása