A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Változik az évtizedes szabvány mesothelioma kezelés

2016. július 18. - ford_fairlane

Változik az évtizedes szabvány mesothelioma kezelés (Cikk angolul)

Több mint egy évtizede hagyták jóvá a mesothelioma standard kezelésére a pemetrexed (Alimta) nevű szert, amit azóta világszerte a betegek szabványos kezelésére használtak a cisplatinnal kombinálva.

A 27 rákközpontot számláló amerikai National Comprehensive Cancer Network (NCCN) nevű hálózat nemrégiben módosította a mesotheliómás betegek szabvány kezelését irányító útmutatását. Eszerint a pemetrexed és a cisplatin mellé bevacizumab-ot (Avastin) adnak a betegeknek. 

Egy közelmúltban megjelent francia tanulmány szerint a bevacizumab átlagosan 2,7 hónappal hosszabította meg a betegek életét, ami önmagában nagyon kevésnek tűnik, de ezt a diagnózistól számított 4-18 hónapos túlélési átlaghoz kell viszonyítani. 

Hátborzongató leírni, hogy szakértő kutatók kemény munkája is csak hetekkel, hónapokkal tudja meghosszabbítani a betegek élettartamát. Arról nem olvastam, hogy az új kezelés a betegek életének minőségén is javít-e, remélem igen. 

Amíg nem jön az áttörés, addig sajnos csak ilyen sikerekről fogok tudni beszámolni. 

Ha valaki többet szeretne az Avastinról olvasni, a link alatti angol nyelvű cikkben megteheti. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr778898740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása