A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Vezető mesothelioma szakértő új eljárást javasol

2016. október 24. - ford_fairlane

Vezető mesothelioma szakértő új eljárást javasol (cikk angolul)

Dr. David Sugarbaker amerikai melkassebész 25 éve foglalkozik mesotheliómás betegek kezelésével, ő forradalmasította a mesothelioma sebészi úton való kezelését. Dr. Sugarbaker világszerte elismert szakember, bár a mellhártya és az érintett tüdőlebeny műtéti eltávolítását más orvosok túl radikális beavatkozásnak tartják, ami nem mindig eredményez akkora sikert, mint ami arányos a beavatkozás mértékével. Ugyanakkor több túlélő is Dr. Sugarbaker módszerének köszönheti, hogy megszabadultak a mesotheliómától.

Dr. Sugarbaker most egy új kísérleti fázisú szerrel kombinálná a műtétet: a szer neve anetumab ravtansine (BAY 94-9343). Az eddigi kísérletek ígéretes eredményeket mutatnak olyan betegeknél alkamazva, ahol a szokásos kemoterápiás kezelés után is tovább nő a daganat. A szer a betegek felénél váltott ki reakciót, kezelhető mellékhatásokkal. Dr. Sugarbaker ezt a szert alkalmazná, miután a daganat 99.9%-át eltávolította. Véleménye szerint a gyógyszert sikerrel lehetne alkalmazni a műtét után hátramaradó kevés rákos sejten.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr2211834273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása