A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Biztató eredmények Norvégiából

2016. július 06. - ford_fairlane

Biztató eredmények Norvégiából (cikk angolul)

Ma kaptam értesítést arról, hogy az immun-onkológiára szakosodott norvég vállalat, a Targovax kísérleteket kezd egy olyan szerrel, ami a jelenlegi protokoll szerint használt ciszplatin-pemetrexed kemoterápiával együttesen kedvező reakciót vált ki a mesotheliomás betegek immunrendszerében.

Az állatokon folytatott kísérletek után az ONCOS-102 szert embereken is kipróbálják. Az ONCOS-102-t egy megváltoztatott emberi adenovírusból állítják elő, ami egy olyan vírustörzs, ami a legtöbb emberi légzőszervi betegséget okozza. A szert speciálisan arra készítették, hogy keresse fel a mesotheliómás és egyéb rákos sejteket és behatoljon azokba. A sejten belül az ONCOS-102 replikálja magát és olyan genetikai jelet bocsát ki, ami rákellenes immunválaszt gerjeszt. A vírust úgy módosították, hogy csak rákos sejteken belül tudja magát replikálni, más sejtekben nem.

Ez, nekem laikusnak, elég izgalmasan hangzik, sok reményt is fűznek hozzá  a kutatók. A norvég vállalat a közlemúltban elkezdte toborozni a kísérleti alanyokat, a cikkben megtalálható az elérhetőségük. Arról nincs tudomásom, hogy Magyarországról is lehet-e jelentkezni, de szerintem egy érdeklődő e-mailt mindenképpen megér, lehetőleg miután kikérte a beteg az orvosa tanácsát.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr968870800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása