A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Figyelemre méltó siker a mesothelioma elleni harcban Ausztráliából

2015. július 12. - ford_fairlane

Figyelemre méltó siker a mesothelioma elleni harcban

Régóta nem jelentkeztem új poszttal, de ezt a posztot nem halaszthattam tovább.

A sydney-i egyetem orvosi szakán dolgozó Dr Glen Reid (Új-Zélandról) új kezelést fejlesztett ki, amivel a jelenlegi módszereknél hatékonyabban kezelhető a mesothelioma. A TargomiRs nevű kezelés apró, a mesotheliómát gyengítő mikroRNS-el töltött sejteket használ. A sejteket a kemoterápia alatt juttatják a beteg szervezetébe, hogy helyreállítság a test természetes tumor-ellenes mechanizmusait.

A kezelés jelenleg még korai, kísérleti stádiumban van, ezért számos tesztet kell még elvégezni, a kísérlet egy Sydney-ben kezelt betegen már drámai és biztató eredménnyel járt.

Az 51 éves férfi esetéről itt is beszámolnak: http://www.smh.com.au/national/remarkable-recovery-in-mesothelioma-patient-raises-hope-for-new-treatment-20150614-ghlbtu.html. Bradley Selmon évekig ki volt téve azbesztnek, amíg fűtésszerelőként dolgozott. 2013-ban diagnosztizáltak nála mesotheliómát. Akkor döntött úgy, hogy részt vesz Dr Reid kísérletében, amikor kiderült, hogy nem reagált a kemoterápiára. Két hónapon belül a daganatok "virtuálisan eltűntek".

Az ausztrál kísérletben eddig tíz beteg vett részt, egyedül Mr Selmon reagált ilyen drámaian.

Remélem, hogy a kezelés mielőbb felkelti az európai orvosok figyelmét is, és hamarosan magyar betegek is részt vehetnek a kísérletben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr257620490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása