A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Kutyájával kelt világra a mesothelioma túlélő

2016. május 13. - ford_fairlane

Kutyájával kelt világra a mesothelioma túlélő (cikk angolul)

Az alábbi szöveget azért posztolom, mert látom benne az inspirációt. Tisztában vagyok vele, hogy a magyarországi mesothelioma betegek közül nem sokan engedhetnek meg magukat külföldi körutazásokat, de itt azt hiszem nem az út helye, hanem a célja a fontosabb. Íme tehát egy rövid összefoglaló az angol nyelvű cikkről.

Az amerikai mesothelioma túlélő, Mary Lyon a hónap elején Párizsba repült két legértékesebb kísérője - egy gyümölcscentrifuga és Kailani nevű Collie kutyája társaságában.

Mary azért hozta őket magával az útra, hogy erőt merítsen belőlük.

A 68 éves beteg befejezte az ötödik kemoterápia kezelését, majd Európába utazott, ahol nyolc hetet tölt francia és spanyol vidéki túrákkal.

"Most jól érzem magam. A rákomat betettem egy dobozba és otthonhagytam egy polcon a következő két hónapra." mondta izgatottan mikor elhagyta San Francisco-hoz közeli otthonát. "Nem fogok a betegségemre gondolni az utazás alatt. Szükségem van erre."

Mary több napos túrát tervez a Pireneusokban, majd részt vesz egy vallásos zarándoklatban a délnyugat-franciaországi Lourdes katolikus szentélyéhez. Ezután csatlakozik egy barátjához, aki 45 napos sétát tesz Baszkföldről a spanyolországi Santiago de Compostelába.

Mary ezt követően Írországba repül, ahol Kailani, hűséges társa juhokat fog terelni, ahogy és ahol azt ősei tették egykor.

"Kicsit szokatlan érzés a betegség, de még mindig van benne igazi életöröm, és amúgy sem tudok sokáig egy helyben ülni. Nem tudom elképzelni, hogy mi lesz később" mondta. "Tudom, hogy nem leszek mindig ilyen jó formában, de én mindig is úgy gondoltam, hogy ha jól bánsz a testeddel, akkor az is jól bánik veled."

Marynél 2015 őszén állapították meg a mesotheliomát. Ugyan előtte is egészségesen élt, étkezett, a diagnózis után még jobban odafigyelt magára. A cukrot és a feldolgozott ételeket teljesen száműzte a diétájából, az alkalmi rumos kóla helyett egy pohár száraz vörösbort iszik.

Mary szerint a hite és az életvitele segít neki a küzdelemben.

Én innen kívánok neki sok szép élményt!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr308713570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása