A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Halálos ágyából állt fel a beteg a kezelés után

2016. augusztus 30. - ford_fairlane

Halálos ágyából állt fel a beteg a kezelés után (cikk angolul)

A hírek szerint Leonard Pene, egy 68 éves új-zélandi mesotheliómás beteg a Keytruda gyógyszerrel való kezelést követően lett jobban. A betegnek legfeljebb két hetet adott kezelőorvosa, amikor Leonard elkezdte a Keytruda-val való kezelést. A Keytruda-ról korábban több posztban is beszámoltam: a gyógyszert elsődlegesen bőrráknál alkalmazzák, de kísérleti kezelésekben többször bizonyította hatását más tumorok esetén is, többek között a mesotheliománál is. Jimmy Carter korábbi amerikai elnök is ezzel a szerrel gyógyult ki agydaganatából. A gyógyszer rettentően drága, és mivel nem szabványos szer a mesothelioma kezelésére, a legtöbb ország betegbiztosítója nem fedezi az árát.

A végső stádiumban fekvő Leonard Pene a kezelés megkezdését követő három napon belül jobban érezte magát és az étvágya is visszatért. Hét infúzió után Leonard azt mondja, nincsenek fájdalmain, nem kell tablettákat szednie és jól érzi magát. Olyannyira, hogy visszament dolgozni. Nemcsak azért, mert mint mondja, világéletében dolgozott, hanem azért is, hogy ki tudja fizetni a Keytruda kezelés árát, ami eddig 34 000 dollárba került.

A kísérleti fázisban Keytrudával kezelt mesotheliomás betegek 25%-nál figyeltek meg válaszreakciót, köztük több kivételesen jó reakciót, de az orvosok még nem tudják, hogy a pozitív reakció meddig tart és az adatok is túl frissek még a hosszútávú következtetésekhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr7011661736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása