A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Újabb reménykeltő szer a mesothelioma kezelésére

2016. március 14. - ford_fairlane

Újabb reménykeltő szer a mesothelioma kezelésére - cikk angolul

Az új HRX9 névre hallgató szerrel angol kutatók kísérleteznek és az eredmények alapján ígéretesnek tartják a szert a mesothelioma ellen. A HRX9 azon az elven működik, hogy meggátolja, hogy a rákos sejtek elkerüljék az apoptózist. A rákos sejtek jellemzője, hogy többféle módon elkerülik az apoptózist, más néven a programozott sejthalált, A HRX9 az első olyan szer, aminek sikerült a programozott sejthalált a mesothelioma esetén elősegíteni. A bradfordi és surrey-i egyetemek tanulmánya alapján három hetes HXR9-kezelést követően az egerekbe oltott emberi mesothelioma tumorok növekedése megállt, és nagymértékű sejthalált figgyeltek meg.

A kutatást folytató szakemberek fontos lépésnek tekintik ezt a mesothelioma gyógyításában és remélik, mielőbb tudnak segíteni a betegségben szenvedőkön.

Így legyen.

Remélem a cikk eljut a magyar orvosokhoz, kutatókhoz is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr838476306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása