A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Jimmy Carter a Keytruda-nak köszönheti gyógyulását

2015. december 15. - ford_fairlane

Jimmy Carter a Keytruda-nak köszönheti gyógyulását

Már több korábbi posztomban írtam a Keytruda nevű szerről, a mai posztban is ez tér vissza, nem is akármilyen kontextusban. Az elmúlt héten robbant a hír, hogy Jimmy Carter (91) korábbi amerikai elnök bejelentette: kigyógyult a rákból. Carter augusztusban adta hírül, hogy melanómája van, miután orvosok daganatot találtak a máján és az agyában. Az Elnök úr máját megoperálták, agyára pedig sugárkezelést kapott, közben pembrolizumab-os immunterápiát kapott (Keytruda). A Keytruda kezelést továbbra is kapja három hetente. Az USA Élelmiszer és Gyógyszerhatósága 2014-ben hagyta jóvá a Keytrudát a melanóma kezelésére, majd 2015-ben a vastagbél- és egyes tüdőrákok kezelésére. A szert jelenleg is kísérleteken vizsgálják további ráktípusokon, (pl. mesothelioma), és egyelőre az eredmények azt mutatják, hogy a leghatékonyabb, amikor egyéb kezelésekkel együtt alkalmazzák.

Carter Elnöknek ezúton is a legjobbakat kívánom, és szorítsunk, hogy a mesotheliomát is mielőbb sikeresen gyógyítsa a Keytruda.  

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr298175350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása