A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Zeller az új szuperzöldség, konkrétan az apigenin nevű hatóanyaga - frissítés

2015. október 21. - ford_fairlane

Zeller az új szuperzöldség, konkrétan az apigenin nevű hatóanyaga

Ez az angol nyelvű cikk arról számol be részletesen, hogy a zeller milyen hatékony a rák megelőzésében, illetve az apigenin tartalma miatt pusztítja - akár 86%-át - a tüdő rákos sejtjeinek. 

Lefordítottam a cikk lényegét, remélem olvasóim hasznára. Íme:

A - lehetőleg organikus - zellerszár fogyasztásával lehet a legtöbb hatóanyagot a szervezetbe bejuttatni.

Az apigenin hatóanyagot a zelleren kívül tartalmazza az articsóka, oregano, kamillatea, bor, kávé és jellemzően a mediterrán étrendben található gyümölcsök és zöldségek. Az Ohio State University rákkutatási központja szerint ez az összetevő a gyulladást úgy csökkenti, hogy a rákos sejteket normális sejtekké alakítja, amik végül elpusztulnak, és így egészséges sejtek nőhetnek helyettük. A kutatók felfedezték, hogy az apigenin önmagában elpusztítja a daganatos sejteket, és a ráksejtek kezelésében is hatékony, valamint a kemoterápia mellett is hatásos.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr118010445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása