A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Sebészeti beavatkozással a jobb túlélési esélyekért

2015. május 14. - ford_fairlane

Sebészeti beavatkozással a jobb túlélési esélyekért - cikk angolul

New York-i kutatók állítják, hogy a sebészeti beavatkozás az egyetlen kezelési mód, ami az egyéb prognosztikus tényezőktől függetlenül javíthatja a mesotheliomás betegek túlélési esélyeit.

A New York prominens intézményeiben elemzett több, mint 14000 mesotheliómás beteg kapcsán az orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy a sebészet a mesothelioma kezelésének "sarokköve".

Az egyik legnehezebb döntés, amivel egy mesotheliómás beteg szembesül, az, hogy vajon alávesse-e magát a radikális sebészeti beavatkozásnak, ami a tumor eltávolítását célozza. Ezek lehetnek a mellhártya eltávolítása, vagy az egyik tüdőlebeny eltávolítása. Ez a tanulmány olyan tájékoztatást adhat, ami segíthet a betegeknek és a kezelőorvosaiknak a döntésben, úgy hogy jobban megértik a lehetőségeiket.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr1007458812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása