A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Amerikában új szert hagytak jóvá a mesothelioma kezelésére

2015. március 16. - ford_fairlane

Amerikában új szert hagytak jóvá a mesothelioma kezelésére - a cikk angolul

Az USA Élelmiszer- és Gyógyszerhatósága elsőbbségi eljárással jóváhagyta egy korábban melanoma kezelésére használt gyógyszer használatát tüdőrák kezelésére is. A döntés a vártnál három hónappal korábban született és egyelőre csak az amerikai pácienseket érinti.

Az Opdivo nevű szert a Bristol-Myers Squibb fejlesztette ki és ez az első és egyetlen PD-1 (programozott sejthalál receptor-1) terápia, ami eredményeket mutatott korábban kezelt áttétes pikkelyes nem-kissejtes tüdőrák esetén. Az Opdivo-hoz hasonló PD-1 inhibitorok az immunrendszert aktiválják úgy, hogy az megtámadja és elpusztítja a daganatos sejteket.

Az Opdivo-t olyan betegeknek szánják, akik korábban kaptak platinum-alapú kemoterápiás kezelést. A mellhártyadaganat kezelése is ide tartozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr17275305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása