A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Önmagában mégsem segít a tremelimumab

2016. március 02. - ford_fairlane

Önmagában mégsem segít a tremelimumab - cikk angolul

A héten volt a ritka betegségek világnapja, talán nem véletlenül február 29-én, ami ugye csak négyévente visszatérő dátum. A ritka betegségekre való figyelemfelhívásra bármelyik nap megfelel, és a mesothelioma ilyen betegség. Aránylag kevés embert érint, azokat viszont nagyon kétségbeejtő helyzetbe hozza. A betegség komolysága mellett az információhiány is csak ront a helyzeten.

Mindezek után nem örülök, hogy ugyanezen a héten számolt be az AstraZeneca gyógyszergyár, hogy a mesothelioma kezelésének céljából kísérletezett szerük, a tremelimumab önmagában nem segít a mesotheliómás betegeken. Sajnos ezt sejteni lehetett, Magyarországon is kísérleteztek ezzel a szerrel (Mátraházán) és személyes érintettségemnél fogva már korábban értesültem róla, hogy a szertől sajnos nem lehet sokat várni.

A gyógyszergyár ennek ellenére bizakodik abban, hogy a szer más hatóanyaggal kombinálva hatásos lehet.

Én szurkolok nekik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr108439828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása