A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Keytruda - további reményteli hírek

2015. december 07. - ford_fairlane

Keytruda - további reményteli hírek

A mai bejegyzésem mindjárt két hírhez kapcsolódik, igaz mindkettő a Keytruda (pembrolizumab) nevű új szerről szól. A Keytruda-ról korábban írtam már. Ebben a cikkben (http://survivingmesothelioma.com/mesothelioma-community-hopeful-about-newly-approved-immunotherapy-drug/) a legfrissebb nyilatkozatok szerint bizakodnak az orvosok a szer mesothelioma elleni hatásosságában. A még kísérleti stádiumban levő gyógyszer a vizsgált betegek 76%-nál eredményes volt, felüknél megállt a daganat növekedése, közel negyedüknél pedig visszahúzódott a tumor. A szernek a hagyományos kemoterápiás kezeléshez képest a mellékhatásai is mérsékeltebbek.

A másik hír, amihez a cím is vezet (http://www.starweekly.com.au/news/crusader-fights-for-cancer-drug-2/) egy ausztrál mesotheliomában szenvedő hölgyről szól, aki szintén a Keytruda mellett kampányol, miután nála is jelentős javulást ért el a szer. A Keytruda azonban nagyon drága: a testsúlytól függően 6000-11000 ausztrál dollár dózisonként, amiből a cikkben szereplő hölgy 12-t kapott.

Ismét csak azt tudom mondani, hogy remélem a szer mielőbb eljut Magyarországra - akár már a kísérleti fázisban is - és hogy mielőbb elérhető lesz a betegek számára, természetesen a társadalombiztosítás támogatásával.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr158145350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása