A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

A mesothelioma új kezelési lehetősége lehet a közelmúltban engedélyezett "árva gyógyszer".

2015. március 13. - ford_fairlane

A mesothelioma új kezelési lehetősége lehet a közelmúltban engedélyezett "árva gyógyszer".

A rákos sejtek növekedéséért felelős őssejtek pusztítását célzó szer "árva gyógyszer*" mínősítést kapott a rosszindulatú mellhártya-daganat kezeléséhez.

Paul Kraus oldalára sokszor fogok hivatkozni a jövőben, mert ez az egyik legátfogóbb meso-oldal a világon. Az ausztrál Kraus-t 1997-ben diagnosztizálták kiterjedt mellhártya-daganattal és orvosai rövid túlélési időt prognosztizáltak. Paul Kraus azóta dokumentáltan a leghosszabb mesothelioma túlélő és harcos.

* Az „árva” gyógyszerek a ritka betegségek kezelésére szolgálnak. Az elnevezés onnan ered, hogy a gyógyszeriparnak nem fűződik számottevő pénzügyi érdeke ahhoz, hogy a nagyon ritkán előforduló betegségben szenvedő betegek kis csoportja számára termékeket fejlesszen ki és hozzon forgalomba.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr337266749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása