A legfrissebb hírek a mesotheliomáról, a kezelésről, a kutatásokról és a betegséget kiváltó azbesztről.

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Mesotheliomáról betegeknek és orvosoknak

Steve McQueen - a mesothelioma talán leghíresebb áldozata

2015. április 17. - ford_fairlane

Steve McQueen - a mesothelioma talán leghíresebb áldozata

Sok filmből ismerhetjük Steve McQueent (http://www.imdb.com/name/nm0000537/), nekem személyes kedvencem. Imádott veszélyesen élni, hivatásos autó- és motorversenyző volt, elég jól is tolta a pályán (pl. Le Mans 24). Mégsem a sebesség áldozata lett, hanem mesotheliomában halt meg. Amikor megtudta, mivel diagnosztizálták, ezt mondta: "azbeszt mérgezi a tüdőmet, ami egy ritka betegség". Steve élete során több helyen is ki volt tévae az azbesztnek: hajógyári munkásként és autóversenyzőként a tűzálló ruhákban.

Steve hozzátartozói indítottak egy meso-alapítványt a következő mottóval: "az azbeszt előtt nem számít sem hírnév, sem a pénz".

Hősként tekintettem Steve McQueenre gyerekként a western és zsarufilmekből. Hősként tekintek rá most, mert nagyon keményen harcolt a mellhártyadaganatával. Éppen mint Apu.

Respect Steve!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesothelioma.blog.hu/api/trackback/id/tr957377102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása